info PBGV

Ze zien er gezellig uit, tegelijkertijd aartsvaderlijk of ze de wijsheid van vele eeuwen in hun baard hebben opgestapeld en toch ook zot en uitbundig. Brave ogen, kanjer van neus, stevig lichaam en poten, wenkbrauwen naar alle windstreken maar niet zo lang dat ze de ogen verstoppen, lichtkleurig halfruw warrelig haar dat hen een rustiek en goedmoedig uitzicht geeft.
De Petit Basset Griffon Vendeen is een kleine, krachtige, zeer licht gestrekte hond met een harde vacht en een levendig temperament.
Hoofd:
licht gewelfde schedel, duidelijke stop, goed ontwikkelde achterhoofdsknobbel. De voorsnuit is veel korter dan bij de grotere variant. Rechte neusrug, zwarte neusspiegel, de lippen zijn voorzien van een snor.
Ogen:
tamelijk groot met een levendige uitdrukking en borstelige wenkbrauwen.
Oren:
aangezet ter hoogte van de ooghoek, zacht, smal en dun, bedekt met lang haar. De voorzijde is naar binnen gedraaid. Ze mogen niet tot aan de neuspunt reiken.
Lichaam:
rechte rug, gespierd, stevig en breed. Diepe borstkas, matig geronde ribben.
Ledematen:
goede hoeking van schouder en opperarm, rechte voorbenen met tamelijk krachtige botten. Gespierde dijen, matige hoeking van achterhand.
Voeten:
normaal, met harde voetzolen.
Staart:
hoog aangezet, niet bijzonder lang. Vordt sabelvormig gedragen.
Vacht:
hard, middelmatig lang, vormt hier en daar bevedering.
Kleur:
1. eenkleurig: roodachtig-geel, haaskleurig wit of grijs, 2. tweekleurig: wit met rood, wit met zwart of wit met grijs, 3. driekleurig: wit, zwart, en rood, wit met haaskleur en wit, grijs en rood.
Gangwerk:
vrij en licht.
Schofthoogte:
34-38 cm.

© HighHillCastle, alle rechten voorbehouden!