Karakter

De "Griffon Vendéen" is een jachthond. Alle 4 de "Griffon Vendéen- rassen" worden in Frankrijk nog volop gebruikt voor de jacht. Deze "raseigen" vorm van jacht betekent in een meute wild opsporen en bejagen. Hoe groter het ras, hoe groter het soort wild dat bejaagd wordt.
De Petit Basset is de kleinste van de 4 en is vanwege zijn bouw bij uitstek geschikt voor de jacht op konijn. Hij is ook in staat om haas, vos en wild zwijn te bejagen. Bij het jagen komt een zekere 'moed' kijken, 'schranderheid', 'vasthoudendheid', 'neusgebruik' en 'teamwork'. 'Karaktereigenschappen' die bij de 'Petit' allemaal terug te vinden zijn.

De Kleuren
Zwart met witte vlekken (wit/zwart)
Zwart met fauve (zwart/roodbruin)
Fauve met witte vlekken (oranje/wit)
Fauve met zwart dek en witte vlekken (driekleur)
Fauve met zwarte strepen
Zandkleur met zwarte strepen en witte vlekken
Zandkleur met zwarte strepen
Traditionele benamingen , haaskleur,wolfskleur,daskleur,everzwijnkleur,wildkleur.

Karakter
Het zijn honden met karakter, guitig soms een tikkeltje koppig. Ze kunnen perfect opgevoed worden als ze vanaf hun prille jeugd aangepakt worden met een rechtvaardige vaste hand. Ze zijn zeer levendig en staan altijd klaar voor een lange wandeling.
Ze vrolijken het huisgezin op door hun goed humeur en hun opgewektheid maar ze hebben voldoende ruimte nodig om zich uit te leven.
Zij gaan zeer vlot om met mens en dier, zonder zich te laten imponeren.
Ze tonen zich bijzonder aanhankellijk jegens hun huisgenoten. Het zijn ongecompliceerde honden, zowat zonder gezondheidsproblemen.

© HighHillCastle, alle rechten voorbehouden!